Najave DDD i ZUPP seminara

32. znanstveno – stručno – edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem
o novinama u djelatnosti dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije (DDD) i
zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (ZUPP)

 

Organizator:
KORUNIĆ d.o.o. Zagreb
www.korunic.hr

Uz podršku:
Upravnog odbora Hrvatske udruge za DDD
www.huddd.hr 

 

DDD i ZUPP ’20 

 "Jedno zdravlje" 

12. do 15. svibnja 2020., a u slučaju još uvijek nepovoljne epidemiološke situacije od 15. do 18. rujna 2020.

Obavijest od 13. 3. 2020. godine

Dragi kolege, suradnici i prijatelji,

Obaviještavamo vas da se sukladno naputcima Hrvatskog zavoda za javnog zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o neodržavanju skupova s više od 100 osoba 32. znanstveno-stručno-edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem „DDD i ZUPP '20 - Jedno zdravlje“ NEĆE održati u najavljenom terminu od 31.3. do 3.4.2020. godine.

Nadamo se da nam ne zamjerate, ali ovakva odluka je nužna kako bi zaštitili svoje i vaše zdravlje i kako bi zajedničkim odgovornim ponašanjem spriječili širenje korona virusa diljem Republike Hrvatske.

Sve pripreme za održavanje 32. DDD i ZUPP seminara su pri kraju, a i zbornik radova seminara je također pred kraj izrade tako da je novi planiran i ugovoren termin održavanja seminara od 12. do 15. svibnja 2020. godine. Tijekom slijedećih par dana informacije o održavanju seminara bit će ažurirane i na našim web stranicama www.korunic.hr, a o svim novim informacijama ažurno ćemo vas obaviještavati.

Svi koji su do sada dostavili obrazac prijave sudjelovanja i rezervaciju soba ne moraju isti ponovno slati jer su rezervacije soba automatski prebačene na novi termin. Ukoliko ćete biti spriječeni sudjelovati na seminaru u novom terminu ljubazno molimo da nas naknadno obavijestite, a najkasnije do 4. svibnja.

Neizmjerno se zahvaljujemo doc. dr. sc. Kruni Capaku i ostalim članovima Kriznog stožera, svim epidemiolozima, sanitarcima, izvođačima mjera dezinfekcije i drugim strukama na svim naporima koje uspješno poduzimaju za sve nas u svrhu sprječavanja širenja korona virusa na području Republike Hrvatske po principu „Javnoga zdravlja / One health“.

Kada sve ovo konačno prođe družit ćemo se u miru i opušteno te se odmoriti od ove svima nama stresne situacije na 32. DDD i ZUPP seminaru od 12. do 15. svibnja 2020. godine u Novom Vinodolskom - hotel Lišanj.

Do tada slušajte, dosljedno poštujte odluke i preporuke Kriznog stožera i nadležnih epidemiologa pa će i ova kriza puno kraće trajati.

Želimo vam svima puno zdravlja!

Do skorog viđenja, srdačan pozdrav.

U ime organizatora DDD i ZUPP seminara

Javorka Korunić


NOVI VINODOLSKI - hotel LIŠANJ 4*

 

 

 

Nastavljajući višegodišnju tradiciju organiziranja seminara na temu interdisciplinarne djelatnosti dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije (DDD) i zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (ZUPP), tvrtka KORUNIĆ d.o.o. Zagreb uz podršku Hrvatske udruge za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju (HUDDD), organizira 32. znanstveno - stručno - edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom DDD i ZUPP '20 - Jedno zdravlje.

Osnovna svrha održavanja ovog, kao i svih prethodnih seminara, je u okupljanju stručnjaka iz prakse, znanosti, obrazovnih, vladinih institucija, zdravstvenih ustanova te iz inspekcijskih službi radi razmjene saznanja i iskustava o novìnama u DDD i ZUPP djelatnosti; saniranja postojećeg stanja u svrhu zaštite zdravlja i života ljudi te životinja; zaštite korisne entomofaune i biološke raznolikosti Republike Hrvatske te poticanja smanjenja distribucije štetnih tvari s ciljem očuvanja prirode, okoliša i zaštite hrane.

Kao i prethodnih godina u izradi programa seminara aktivno će sudjelovati naši poznati i priznati stručnjaci iz znanosti i prakse, članovi Savjetodavnog i Organizacijskog odbora seminara. Program seminara odvijat će se tradicionalno u nekoliko sekcija ovisno o sadržaju prijavljenih radova, npr.: otpad – ekološka niša, invazivne vrste; javnozdravstvena važnost suzbijanja komaraca i drugih vektora zaraznih bolesti; zdravstvena ispravnost hrane; novine u suzbijanju štetnika u području javnog zdravstva, komunalne higijene, veterine i zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda te u zakonskoj regulative; toksikologija pesticida; industrija pesticida (prezentacija novìna, istraživanja i rezultati testova efikasnosti, tehnike primjene itd.) te istraživanja, vlastita iskustva, problematika iz svakodnevne prakse tijekom provedbe DDD i ZUPP te prijedlozi za rješenje problema, iskustva u provedbi stručnog i inspekcijskog nadzora itd.

Za svaki seminar objavljuje se Zbornik radova seminara, registriran pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, koji se dijeli sudionicima seminara. Od 2004. godine radovi iz zbornika radova „DDD i ZUPP“ seminara citirani su u CAB Abstracts databases, a od 2009. godine kao cjelovito izdanje u CABI Full Text databases.

Tijekom održavanja „DDD i ZUPP” seminara stručnjaci iznose rezultate istraživanja i iskustva iz prakse, informacije o novim dostignućima i trendovima u DDD i ZUPP djelatnosti te srodnim područjima. Važno je spomenuti da su gotovo svi prezentirani radovi na održanim seminarima publicirani u zborniku radova u cjelini (http://korunic.hr/?page_id=590) što čini dostupnim sve informacije posjednicima zbornika pa zajedno s drugim knjigama, priručnicima, zbirkama (ukupno više od 150 izdanja od 1991. - http://korunic.hr/?page_id=294) objavljenim u organizaciji tvrtke KORUNIĆ d.o.o. Zagreb na temu DDD i ZUPP djelatnosti čini bogatu i vrlo vrijednu publiciranu hrvatsku pisanu baštinu na temu DDD i ZUPP djelatnosti.

OPĆE INFORMACIJE (smještaj, cijene, kotizacija, način plaćanja ...) 

PRIJAVA AKTIVNOG SUDJELOVANJA U PROGRAMU SEMINARA - PRIJAVA RADA

PRIJAVA SUDJELOVANJA - REZERVACIJA SMJEŠTAJA

PROGRAM SEMINARA

BODOVANJE SUDJELOVANJA NA DDD i ZUPP SEMINARIMA

 

FIRST ANNOUCEMENT AND CALL FOR PAPERS

APPLICATION for participation on the Seminar

PROGRAM of the SEMINAR

 

Sukladno važećem Pravilniku o porezu na dobit https://www.porezna-uprava.hr/hr_propisi/_layouts/in2.vuk.sp.propisi.intranet/propisi.aspx#id=pro23 poslodavac ima pravo na dodatno smanjenje osnovice poreza na dobit ako su radniku plaćeni troškovi edukacije ili izobrazbe povezani s djelatnošću poduzeća, tj. troškovi za sudjelovanje na seminarima, tečajevima i kongresima, troškovi specijalizacija i drugih oblika obrazovanja i izobrazbe u tuzemstvu i inozemstvu. Postotak smanjenja ovisi o vrsti obrazovanja i izobrazbe (opće ili posebno) te veličini poduzetnika.