Najave DDD i ZUPP seminara

PRIJAVA AKTIVNOG SUDJELOVANJA U PROGRAMU SEMINARA - PRIJAVA RADA

 

32. znanstveno – stručno – edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem 
o novinama u djelatnosti dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije (DDD) i 
zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (ZUPP)

 

Organizator:
KORUNIĆ d.o.o. Zagreb
www.korunic.hr

Uz podršku:
Upravnog odbora Hrvatske udruge za DDD
www.huddd.hr 

 

DDD i ZUPP ’20 

15. do 18. rujna 2020.


NOVI VINODOLSKI - hotel LIŠANJ 4*

 

 

* 15.11.2019. - ROK ZA DOSTAVU SAŽETKA RADA

Sažetak rada je moguće dostaviti popunjavanjem ove forme ili dostavom sažetka el. poštom na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa svim podacima koji su navedeni u formi.

Upute za način pisanja i dostavu sažetka i cijeloga rada objavljene su ispod forme za prijavu sažetka rada.

 

 

NAPOMENA:

U sažetku koji se ne šalje popunjavanjem ovog e-obrasca već se šalje el. poštom NE navode se podnasnovi (Cilj istraživanja, Uvod, Materijal i metode, Rezultati i osnovni zaključak) jer su ovdje navedeni samo kao smjernice za pisanje sažetka, tj. što sažetak treba sadržavati (ukratko opisan cijeli rad).

U roku od 2 radna dana nakon primitka sažetka rada šaljemo pisanu potvrdu primitka. Ukoliko niste primili pisanu potvrdu primitka sažetka rada ljubazno molimo da nas što prije kontaktirate.

Prvi autor prijavljenog rada iz ovlaštenog izvoditelja DDD mjera, a koji je obveznik pohađanja programa DDD Trajne edukacije oslobođen je ispunjavanja ispita na proljetnom terminu DDD Trajne edukacije!

 

15. 12. 2019. - ROK ZA DOSTAVU RADA KOJI OBVEZNO MORA SADRŽAVATI:

1. ime i prezime autora i koautora rada te e-adresu prvoga autora

 • prvi autor i do 4 koautora koji su osobno sudjelovali u pisanju rada
 • osobe koje su svojim aktivnostima (npr. izrada statistike, postavljanje pokusa, terensko sudjelovanje u monitoringu komaraca i sl.) doprinjele izradi rada navode se u zahvali na kraju rada
 • autori i koautori se pišu bez navođenja titula

2. naziv ustanove / tvrtke (hrvatski i engleski) i punu adresu (ulica i kućni broj, poštanski broj i mjesto, država)

3. naslov rada (hrvatski i engleski) napisan malim slovima

4. sažetak napisan prema uputama za prijavu rada:

 • konačna verzija sažetka na hrvatskom
 • točan prijevod konačne verzije hrvatskog sažetaka na engleski se dostavlja uz cijeli rad i obvezno mora biti lektoriran od strane stručnog prevoditelja

5. ključne riječi (hrvatski i engleski)

- uvod, tekst rada po poglavljima prema želji autora i zaključak:

 • rad se piše s istaknutim naslovima i podnaslovima poglavlja, ali malim slovima
 • sukladno zahtjevima CABI Full Text databases naslovi slika, tablica i grafikona (npr. Slika 1. - Picture 1.; Tablica 1. - Table 1., Grafikon 1. - Graph. 1.), kao i tekst u tablicama i grafikonima obvezno moraju biti napisani na hrvatskom i engleskom
 • tablice moraju biti bez dodatnog uređenja, okvir tablice max. 1/2 pt.; max. širina tablice i grafikona 12,5 cm (visina nije zadana)
 • naslov grafikona ili slike se piše samostalno, tj. kao tekst, a ne kao dio grafikona ili slike
 • uz slike (ili preuzete tablice i grafikone) obvezno se navodi izvor (u protivnom neće biti objavljene!)

Napomena za dostavu slika: Radi što bolje kvalitete slika rezolucija mora biti cca. 300 pixeles/inch, a slika mora biti snimljena uCMYK coloru(tzv. separacija u četiri boje) jer se zbornik tiska četverobojno offsetnom tehnikom! Kako se to radi? U Adobe Photoshopu treba otvoriti sliku; na alatnoj traci kliknuti naImage”, zatim naMode”. Kada se klikne naModedesno će se otvoriti kućica s već ponuđenom opcijom RGB Color”, a Vi trebate kliknuti naCMYK Color”. Radi dodatne kontrole provjerite je li u nazivu slike u zagradi navedena opcija „... (CMYK ...)”.

Ako nemate mogućnosti navedeno sami napraviti, slike se, osim kao dio rada, moraju poslati i posebno u jpg.

 • a u radu treba pisati hrvatski naziv (ako postoji) i znanstveni naziv, npr. tigrasti komarac - Aedes (Stegomyia) albopictus (Skuse, 1894) ili kestenjasti brašnar -Tribolium castaneum (Herbst). Kod ponavljanja zadržati hrvatski naziv ili znanstveni pišući inicijal prvog naziva, npr. albopictus ili T. castaneum bez naziva autora i godine.
 • obvezno navođenje referenci u radu: brojčano kao superscript, npr. (1) ili popis citiranih autora s ujednačeno napisanom interpunkcijom, npr. (Korunić Z. et al., 2004.)

7. literatura:

 • isključivo ona koja je korištena za izradu rada
 • popis prema redoslijedu citiranja u tekstu ako se reference u radu navode rednim brojevima ili
 • popis abecednim redom po prezimenu autora ako se reference u radu navode s popisom citiranih autora
 • ujednačena interpunkcija prema uzorku, npr.: Baklaić Ž., Jeličić P., Capak K., Ljubičić M., Aleraj B., 2010. Epidemiološke prijetnje u zadnjem desetljeću. Zbornik radova seminara DDD i ZUPP 2010., 23.-26.3.2010., Pula, KORUNIĆ d.o.o. Zagreb, str. 15-28

8. Najveća duljina cijeloga rada, uključivo sažetak na hrvatskom i engleskom, može biti do maksimalno 10 stranica teksta (A4 format). Font Times New Roman, veličina slova 12, razmak između redova - single (jednostruki).

 • tekst cjelovitog rada se šalje bez dodatnog tehničkog uređenja autora, jer se radovi tehnički uređuju prema zahtjevima izdavača

 

Radovi koji nisu dostavljeni sukladno naputcima neće biti prihvaćeni za objavljivanje u Zborniku radova DDD i ZUPP seminara.

 

* 20. 3. 2020. - ROK ZA DOSTAVU POWER POINT PREZENTACIJE

 • predviđeno trajanje prezentacije prijavljenih radova je 15 minuta
 • broj stranica prezentacije treba obvezno prilagoditi prezentaciji u trajanju od 15 minuta

___________________________________________________________________________

Sažetak, cjeloviti rad (snimljen u Word dokumentu) i Power Point prezentacija šalju se elektronskom poštom u zadanim rokovima na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Ako je Vaš rad ili prezentacija većega obujma predlažemo da koristite link http://jumbo.iskon.hr/ za slanje elektronske pošte jer podržava slanje dokumenata do 700 MB.

 

 

Veselimo se ponovnom druženju s vama i vašem aktivnom sudjelovanju!

Organizator seminara

KORUNIĆ d.o.o. Zagreb

 

___________________________________________________________________________

Radovi iz zbornika, napisani sukladno zahtjevima izdavača od 2004. godine citiraju se u CABI Abstracts databasis, a od 2009. godine kao cjelovito izdanje u CABI Full Text databases čime svi koji objavljuju radove u Zborniku radova DDD i ZUPP seminara imaju mogućnost dobivanja bodova u tzv. sekundarnim publikacijama radi ostvarivanja uvjeta za znanstveno napredovanje u zvanju.